Zeno Canninga

Cirkelspeler

Zeno Canninga, nog steeds lid van handbalvereniging E.M.M. uit Middelburg, is met handballen begonnen als D-tje bij E.M.M. Hij heeft vervolgens in de C-jeugd en in de B-jeugd gespeeld in de afdeling Brabant. In de A-jeugd heeft hij met het belofte team van E.M.M. in de jeugddivisie gespeeld. Na dat jaar is hij overgestapt naar HARO.

De bedoeling was daar een jaar door te brengen in de A-jeugd (jeugd divisie), maar hij werd al in de oefenperiode werd hij door coach Piotr Konitz gevraagd zich ook aan te sluiten bij het Heren senioren team.  Na een seizoen met veel wedstrijden bij de Heren A gespeeld te hebben en veel bank zitten bij de Heren senioren met enkele verdienstelijke inval beurten. Is hij dit jaar min of meer een vaste waarde voor de Heren senioren. Omdat hij nog steeds de A-leeftijd heeft speelt hij ook zoveel mogelijk wedstrijden mee met de Heren A van HARO, het team van trainer/coach Maurice van Zielst.

Zeno is dit jaar een opleiding PABO gestart aan de HZ University of Applied Sciences te Vlissingen en heeft het daar erg naar zijn zin.

Zeno is ook een verdienstelijk judoka geweest met meerdere ZNK titels op zak.  Hij heeft toch besloten verder te gaan in de handbal en heeft zijn judogi inmiddels aan de wilgen gehangen.